TERBONGKAR KISAH SEBENAR ALLAHYARHAM MOHD AZHAR AMIR (16 TAHUN) SEBELUM KEMALANGAN BERBASIKAL


Remaja yang maut ketika berbasikal, awal pagi ini, Allahyarham Mohd Azhar Amir, anak yang pendiam dan rajin membantu abangnya berniaga. Shabariah Yusof, 49, berkata sering keluar bersama rakannya selepas selesai menolong abangnya berniaga puding di Kampung Senibong, kira-kira 11 malam.

“Lepas berniaga, baru dia keluar dengan kawan-kawannya berbasikal, pergi ke mana saya tak pasti…dia memang balik dalam kira-kira 3 pagi,” katanya ketika ditemui di pekarangan rumah mayat Hospital Sultanah Aminah (HSA), di sini, hari ini. “Saya hanya mengetahui kejadian ini lepas kawan-kawan dia yang berbasikal balik ke rumah dan memaklumkan bahawa anak saya kemalangan,” katanya.

Dalam kemalangan 3.30 pagi itu, lapan remaja maut, lapan cedera, termasuk dua kritikal selepas dirempuh kereta dipandu wanita berusia 22 tahun di Jalan Lingkaran Dalam. Mohd Azhar, 16, adalah anak kelapan daripada 10 orang adik-beradik dan masih menunut di Sekolah Menengah Kebangsaan Permas Jaya 3.

Sementara itu, abang mangsa, Khainurizam, 33, berkata dia sering menasihati adiknya agar tidak terbabit dalam aktiviti berbasikal. “Saya dah banyak kali larang dia tapi itulah budak-budak ini bila kawan-kawan dia dah ajak memang degil, kadangkala keluar rumah senyap-senyap. “Oleh itu, bila ada apa-apa berlaku kita tahu pun dari orang lain,” katanya.Sumber: hmetro.com.my

The post Terbongkar Kisah Allahyarham Mohd Azhar Amir (16Thn) Sebelum Kemalangan. Katanya …. !!! appeared first on KISAH BENARKU.


Sumber : 1Citemalaya>

Sumber asal: superkiram.blogspot.com 


Artikel ini hanyalah perkongsian dari pelbagai laman web, blog dan media sosial. Sekiranya perkongsian gambar atau artikel yang dilaporkan disalahertikan kami tidak akan bertanggungjawab. Hubungi kami di ohwhuuut@gmail.com untuk sebarang aduan atau maklumbalas.