Paksa Anak Isteri Mengemis, Lelaki Dayus Ditahan Polis
Tindakan seorang lelaki yang berusia 36 tahun di Sungai Petani Petani yang memaksa isteri dan tiga anak perempuannya mengemis sejak 29 Januari lalu di sekitar daerah ini mengundang padah apabila dia ditahan.

Ketua Polis Daerah Kuala Muda Md Zukir Md Isa berkata, suspek sebelum ini membawa isteri berusia 29 tahun dan tiga anak perempuan berusia lima hingga tujuh tahun tinggal bersama ibu wanita itu di Taman Ria, di sini, 10 Januari lalu.

Menurut laporan Harian Metro, suspek mengambil mereka semula dengan alasan ingin ke Pulau Pinang namun malangnya lelaki terbabit membelasah isterinya selepas mendakwa mangsa curang sebaik sahaja tiba di perhentian bas di taman itu.

“Selepas memukulnya, suspek memaksa isteri dan anak-anaknya mengemis dan jika enggan, mereka akan dipukul.

“Bagaimanapun mangsa berjaya diselamatkan pada jam 10.30 malam Khamis lalu oleh anggota Skuad Bantuan Krisis MCA (CRSM) Sungai Petani yang menerima aduan daripada orang awam, empat beranak itu mengemis di hadapan sebuah bank di Pekan Baru,” kata Zukir.

Siasatan lanjut dijalankan mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan dan Seksyen 18 (A) Akta Keganasan Rumah Tangga.Sumber asal: thetrendingnow.blogspot.com 

Artikel ini hanyalah perkongsian dari pelbagai laman web, blog dan media sosial. Sekiranya perkongsian gambar atau artikel yang dilaporkan disalahertikan kami tidak akan bertanggungjawab.