(6 GAMBAR) 3 Anak Dara Didie Alias Yang Cun Melecun Persis Ibunya Ketika Muda!!!


Sehingga kini Didie memiliki empat orang cahaya mata perempuan dan seorang lelaki iaitu Nurdhaniyah, 20, Muhammad Dhanial, 19, Nur Dinie, 17, Nur Dayini Ahza, 15, dan Nur Diyana, 14, hasil perkahwinan terdahulu dengan pelakon Ridzuan Hashim.

Ujarnya, kesemua anaknya itu pernah berlakon dalam drama dan telemovie sebelum ini, malah anak bongsunya iaitu Nur Diyana turut memiliki karakter kelakar seperti dirinya.

"Apa yang saya lihat masing-masing ada bakat untuk menjadi pelakon, cuma mereka tidak menunjukkan minat yang lebih mendalam. Jadi, lebih baik kalau mereka buat apa yang diminati dan saya akan sentiasa menyokong," ujarnya.

Bakat Didie dalam dunia lakonan bermula ketika beliau berumur 15 tahun lagi. Rosyam Nor berkata Didie pernah ingin menjadi pelakon pada umur 15 tahun namun disuruh habiskan belajar dulu dan selepas SPM baru bermula.

Didie Alias pernah melalui detik sukar dan bekerja sebagai penjual sate dan berniaga namun apabila gagal, Rosyam Nor mengambilnya berkerja di belakang tabir.

Micheal Ang pula hadir dan kini menaikkan semula nama Didie Alias di pentas lakonan.


Dari kiri: Isham (suami) , Dhaniyah, Dinie, Didie dan DiyanaSumber: hotlips corner